Publisering og ulike nettsider

Velge riktig medie/kanal for å nå målgruppa

Disse er kanalene og publikasjoner vi rår over selv:

Egne publikasjoner som: NORSØK Rapport – NORSØK Faginfo (info) – NORSØK TEMA
Husk: Alle egne publikasjoner skal ha ISBN- nummer. Be Solveig om ISBN- Nummer

Økobloggen på forskning.no (blogg om diverse tema)

www.norsok.no Nyheter,Omtale av prosjekter og aktiviteter/arrangement i regi av NORSØK . (Vi publiserer prosjektomtale med mer på både engelsk og norsk).

www.agropub.no (Fagatikler om økologisk mat og landbruk)
SoMe:

  • NORSØK har engen FB profil
  • Agropub har FB profil (Redaktør for disse profilene er kommunikasjonsrådgiver)

Andre kanaler:

Diverse fagblader og nettsider og presse

www.forskning.no ( vi er medlem) -(fordel med ikke egne kanaler er den eksterene redaksjonelle kvalitetssikringa)

  • Sakene må tilpasse mediene.
  • Pressemeldinger (effektivt lokalt, men vanskeligere nasjonalt)
  • Vitenskapelig publisering kvalitetssikres av det aktuelle tidsskrift sin refereeordning
  • Les gjennom for hverandre både språk og fag. En hovedregel er at minst to utenom deg selv skal lese igjennom.
  • NORSØK sine egne serier: NORSØK Faginfo, NORSØK Rapport, NORSØK TEMA: gjennomgås av minst en fagperson + Turid Malene ligger her:
  • Fagartikler til fagtidsskrift postere o.l tidsskrift: Leses av to andre personer Dersom det er mistanke om at noe er kontroversielt: Turid vil lese i gjennom før publisering
    Kommunikasjonsrådgiver skal ha beskjed før publisering for mulig å følge opp temaet/ saker.
  • Fagartikler som er publisert i fagtidsskrift kan og bør brukes på www.agropub.no. Det må avtales og tilpasses.
    En rapport eller NORSØK tema bør som regel følges opp med en nyhetssak på www.norsok.no og eller www.forskning.no

    Ellers: Husk gode bilder og at bildene har god nok oppløsning. Vær nøye med sjanger og kreditering. Bruk samme sak flere ganger/ tilpass

Rapportering og dokumentering
Endelig versjon av egne publikasjoner som: NORSØK rapport – NORSØK faginfo (info) – NORSØK TEMA legges på Felles under Kommunikasjon/Publikasjoner/ https://norsok.sharefile.eu/d-...

Om disse er trykt skal de sendes X antall eksemplar til ISBN kontoret Pliktavlevereing. Dette gjør Solveig

Om det kun er gitt ut digitalt laster Nasjonalbiblioteket laster ned publikasjoner fra nettet når det er praktisk mulig. Vi sender kun en e-post med lenke til dokumentet og opplysninger om hvem som er utgiver, så laster vi ned publikasjonen. Men for å gi denne lenke må det lastes inn i organic eprint

All publisering skal legges inn i Org eprint (http://orgprints.org/).
Grete Lene og Vegard er redaktører for Organic Eprint

Vi bruker informasjonskapsler (cookies)

Som de aller fleste nettsteder bruker vi informasjonskapsler (cookies) for at du skal få en optimal brukeropplevelse. Vi kommer ikke til å lagre eller behandle opplysninger med mindre du gir samtykke til dette. Unntaket er nødvendige informasjonskapsler som sørger for grunnleggende funksjoner på nettsiden.

Vær oppmerksom på at blokkering av enkelte informasjons-kapsler kan påvirke hvilket innhold du ser på siden. Du kan lese mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Under kan du se hvilke informasjonskapsler (cookies) vi bruker og hvordan du administrerer dem:

Nødvendige cookies

Sikrer grunnleggende funksjoner, nettstedet vil ikke kunne fungere optimalt uten slike informasjonskapsler. Disse er derfor vurdert som nødvendige og lagres automatisk uten foregående samtykke.

Skal du benytte skjema på våre nettsider? Øvrige funksjoner på siden påvirkes ikke dersom du lar være å samtykke, men vil kunne gi mindre funksjonalitet ved utfylling og lagring av skjema. Informasjonen blir slettet fra nettleseren etter 90 dager.

Disse informasjonskapslene gir oss innsikt og forståelse av hvordan nettsiden vår brukes av besøkende. Vi bruker analyseverktøyet Google Analytics som blant annet kan fortelle oss hvor lenge en bruker oppholder seg på siden eller hvilken side man kommer fra. Informasjonen vi henter er anonymisert.

Ved å huke av for denne tillater du bruk av tredjeparts-informasjonskapsler, som gjør at vi kan tilpasse innhold basert på det som engasjerer deg mest. Disse hjelper oss å vise skreddersydd innhold som er relevant og engasjerende for deg, for eksempel i form av annonser eller reklamebanner.

Tredjepartsinformasjonskapsler settes av et annet nettsted enn det du besøker, for eksempel Facebook.