Barn får tilbud om å lære om fornybar energi og bærekraftig produksjon på Tingvoll gard.
Formålet er å stimulere barn til å økt interesse og engasjement om fornybar energi, el-sikkerhet, matproduksjon og kosthold, biologisk mangfold, samt arealforvaltning.
Tilbudet går ut til alle elever i 6. og 9. trinn på Nordmøre, hvor de inviteres til en dag med praktisk utforsking og læring gjennom undervisning og omvisning av og med forskere fra NORSØK.
Samarbeidsprosjekt
Opplegget gjennomføres av NORSØK i samarbeid med SEBAN, og støttes av Mellom og Sparebankstiftelsen Nordmøre. Prosjektet er en utvidelse og forlengelse av prosjektet «El-sikkerhetundervisning 6. trinn».
Praktisk opplæring
Alle elever på 6. og 9. trinn kommer til Tingvoll Gard på et 4 timers opplegg. Her lærer de blant annet om el-sikkerhet, der tema er teoretisk og praktisk opplæring i elektrisitet og sikkerhet, med hovedvekt på berøringsfare og brannfare. Elevene får en presentasjon med bilder av situasjoner man må være obs på, som vi diskuterer rundt.
Deretter får de leke i vår el-lab med leker som viser blant annet hvilke stoffer som leder strøm. Vi har satt opp et soverom som vi går gjennom og ser på hvilke brannfarlige elementer som kan finnes der. Vi ser også på forskjellen mellom en sparepære og en halogenpære.
Elevene får også omvisning i Stjernehagen, og lærer om biologisk mangfold gjennom praktiske eksempler og løyper. De får også utforske «Reisen i Jorda» på Tingvoll Økopark.
Omvisning
I tillegg får elevene innføring i fornybar energi, de får omvisning i fjøset, og får sett dyrelivet og hagen på Tingvoll Gard. Aktivitetene ute på gården varierer med sesong og vær.