Lokalmat i Møre og Romsdal - et samarbeidsprosjekt for bønder og kokker
Målsetningen er om å styrke lokal matproduksjon og verdiskaping ved å fremme samarbeid mellom landbruket og restaurant- og reiselivsnæringen i Møre og Romsdal.
Lokal mat
Møre og Romsdal har en rik landbruksproduksjon som er essensielt for levende bygder og lokal matberedskap. Til tross for økende etterspørsel er markedet for lokalmat fragmentert og uoversiktlig. Serveringsbransjen sliter med få tak i lokale råvarer til sine betalingsvillige kunder.
Stimulere til økt samarbeid
Fra 2024-2026 vil det bli arrangert en rekke aktiviteter, samlinger og kurs for å stimulere til økt samarbeid mellom lokalmatprodusenter og serverings- og reiselivsbransjen:
- Produktutviklingsverksteder: Et kreativt rom der kokker og bønder møtes for å utforske og tilpasse lokale råvarer til markedet.
- Nettverkssamlinger: Inspirerende møteplasser med foredrag og produktutstillinger for å fremme salgssamarbeid.
- Digitale fagseminar om agronomi og økologi: NORSØK og NLR deler sin ekspertise for å lykkes med økologisk dyrking av grønnsaker frukt og bær.
- Digital kursrekke i markedsføring og økonomi: I regi av Matarena. Se programmet her.
- Gårdsbesøk: Lærerike turer for å hente kunnskap og inspirasjon fra dyktige produsenter av grønnsaker frukt og bær.
I tillegg vil masterstudenter i logistikk fra Høgskolen i Molde bidra med forskning på verdikjeder og logistiske løsninger.
For mer informasjon, besøk www.lokalmatmr.no.